Κατασκευή νάρθηκα προστασίας για αθλητές (athletic preformance mouthguard)

Οι προστατευτικοί νάρθηκες αποτελούν βασικό εξοπλισμό για τους αθλητές όλων των ηλικιών που λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις ή δραστηριότητες. Η χρήση ενός προστατευτικού νάρθηκα παρέχει προστασία στα δόντια, χείλη, μάγουλα και στη γλώσσα από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

αθλητικός νάρθηκας

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών οδοντιάτρων συμφωνούν ότι οι προστατευτικοί νάρθηκες είναι πολύ σημαντικοί και ότι οι νάρθηκες του εμπορίου δεν παρέχουν αρκετή προστασία.

Οι προστατευτικοί νάρθηκες που προμηθεύεται κανείς από ένα κατάστημα με είδη σπορ, χωρίς την εφαρμογή από ειδικό επαγγελματία, παρέχουν χαμηλή προστασία. Αυτοί συνήθως τοποθετούνται μέσα σε βραστό νερό και μετά διαμορφώνονται από το χρήστη ώστε να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εφαρμογή. Χαμηλού κόστους προστατευτικοί νάρθηκες που δεν έχουν κατασκευαστεί ώστε να έχουν σωστή εφαρμογή είναι επικίνδυνοι να φύγουν από τη θέση τους και να δυσκολέψουν ακόμα και την αναπνοή.

Οι προστατευτικοί νάρθηκες που κατασκευάζονται μετά από εξατομικευμένα αποτυπώματα των δοντιών και των μαλακών μορίων του ασθενούς αποτελούνται από βινύλιο για να έχουν ελαστικότητα για την απορρόφηση των κραδασμών και είναι άοσμοι και υποαλλεργικοί. Έχουν σωστή εφαρμογή ώστε να λειτουργούν σαν ένα μαξιλάρι προστατεύοντας τα δόντια και τα μαλακά μόρια και σε περίπτωση άμεσης πρόσκρουσης να μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού και διάσεισης.

Κατά τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το μποξ και πολεμικές τέχνες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χόκεϊ, σκέιτμπορντ, βόλεϊ, πόλο κα.

image source: http://www.lifelinedental.com.au/images/mouth-guard.jpg

© 2014 Anna Levi. All rights reserved.