ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση Συγγρού και Ζαλοκώστα 38 (έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ) Χαλάνδρι
Τηλέφωνο

ΕΝΘΕΤΑ & ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα έχουν τα ένθετα και επένθετα πορσελάνης, τα οποία πλεονεκτούν ως προς την αντοχή σε σχέση με τα λευκά σφραγίσματα και κατασκευάζονται από το εργαστήριο, είτε από πορσελάνη, είτε από σύνθετη ρητίνη, μετά από τη λήψη αποτυπώματος και χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν οπίσθια δόντια. Είναι έμμεσα σφραγίσματα και αποτελούν μια αισθητική λύση αντί για το κλασσικό μαύρο σφράγισμα, που πλέον έχει καταργηθεί . Επιλέγονται σε περιπτώσεις που στα φυσικά δόντια λείπει τόση οδοντική ουσία, που μία απλή έμφραξη (σφράγισμα) θα είχε κακή πρόγνωση, ενώ η είναι μία πιο συντηρητική εναλλακτική συγκριτικά με μία στεφάνη (θήκη) , που θα απαιτούσε την αφαίρεση μεγαλύτερης ποσότητας οδοντικής ουσίας.

Για την κατασκευή ενός επένθετου, αφαιρείται η τερηδόνα και το παλιό σφράγισμα αν υπάρχει, και διαμορφώνεται η κοιλότητα με κατάλληλο τρόπο και όσο το δυνατόν πιο συντηρητικά και λαμβάνεται ένα αποτύπωμα, το οποίο αποστέλλεται στο εργαστήριο. Το επένθετο συγκολλάται στην επόμενη συνεδρία με ειδική ρητινώδη κονία εξαιρετικά ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου.

Τα ένθετα και επένθετα είναι περισσότερο μόνιμα, συγκριτικά με τα άμεσα σφραγίσματα, στην περίπτωση που η απώλεια της οδοντικής ουσίας είναι εκτεταμένη, καθώς η ρητίνη που χρησιμοποιείται εκτός του στόματος στο εργαστήριο και η πορσελάνη είναι υλικά με καλύτερες ιδιότητες και μεγαλύτερη αντοχή. Στην περίπτωση που το υλικό είναι η σύνθετη ρητίνη, ο πολυμερισμός της (πήξη/σκλήρυνση) είναι πιο πλήρης, καθώς γίνεται στις απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες του εργαστηρίου και έτσι η συστολή του υλικού είναι η ελάχιστη δυνατή. Τα επένθετα πορσελάνης προστατεύουν και προλαμβάνουν μελλοντικά κατάγματα του δοντιού.


 
 
logo.png
Συγγρού και Ζαλοκώστα 38
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6896 597
E-mail: levi@prostheticdentistry.gr

Search