ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση Συγγρού και Ζαλοκώστα 38 (έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ) Χαλάνδρι
Τηλέφωνο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟ ΜΕΘΗ

Πρόκειται για φαρμακολογικά ελεγχόμενη κατάσταση κατά την οποία διατηρείται ένα ελάχιστο επίπεδο συνείδησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση αναπνευστήρα, αφού ο ασθενής μπορεί να αναπνέει από μόνος του. Τα ζωτικά του σημεία παρακολουθούνται και καταγράφονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Πότε χρειάζεται μέθη;

Συνίσταται σε ασθενείς που έχουν ανάγκη οδοντιατρικής θεραπείας όμως εξαιτίας άγχους και στρες που τους δημιουργείται δεν είναι δυνατόν να συνεργαστούν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Οι στόχοι της μέθης είναι:

  1. Η διευκόλυνση της παροχής οδοντιατρικής φροντίδας.
  2. Η θετική ψυχολογική ανταπόκριση στη θεραπεία.
  3. Η εξασφάλιση της καλής υγείας και ασφάλειας του ασθενούς.

Πρωτοξείδιο του αζώτου

Τα πιο πολλά παιδιά είναι ήρεμα και άνετα στο οδοντιατρείο. Μερικές φορές όμως κάποια παιδάκια μπορεί να χρειάζονται στήριξη, περισσότερη απ’ όση μπορεί να προσφέρει με τη συμπεριφορά του το προσωπικό και ο οδοντίατρος για να νιώσουν καλά. Το μίγμα του πρωτοξείδιο του αζώτου με οξυγόνο είναι ένας ασφαλής τρόπος ηρεμήσει ο φόβος ενός παιδιού για την οδοντιατρική επίσκεψη.
Πριν την επίσκεψή σας μη δώσετε στο παιδί φαγητό, γιατί πολλές φορές προκαλείται ναυτία ή τάση για εμετό με τη λήψη πρωτοξειδίου του αζώτου/οξυγόνου.
Αναφέρετε οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή από τη μύτη γιατί μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του πρωτοξειδίου του αζώτου.
Δώστε πλήρες ιατρικό ιστορικό και πείτε εάν πήρε το παιδί κάποιο φάρμακο.
Το πρωτοξείδιο του αζώτου δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό για όλους τους ασθενείς. Εάν υπάρχει κάποια ρινική απόφραξη που εμποδίζει την αναπνοή από τη μάσκα, ανάγκη για πολύωρη θεραπεία, εξαιρετικό άγχος, δυσφορία από τη χρήση της μάσκας, μπορεί κάποια άλλη μέθοδος να προσφέρεται για σας.

*Ανάλογα με την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα η θεραπεία να παρέχεται από εξειδικευμένους συναδέλφους (γναθοχειρουργό, περιοδοντολόγο, παιδοδοντίατρο, ενδοδοντιστή, ορθοδοντικό κα). Γίνεται προσπάθεια η θεραπεία να ολοκληρώνεται στο ιατρείο της Κας Λεβή, όμως ανάλογα με το είδος της θεραπείας είναι δυνατόν η αντιμετώπιση του ασθενούς και η παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης να πραγματοποιείται στο χώρο τους ή σε νοσοκομειακό περιβάλλον όταν αυτό καθίσταται απαραίτητο.

 
 
logo.png
Συγγρού και Ζαλοκώστα 38
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6896 597
E-mail: levi@prostheticdentistry.gr

Search